niedziela, 30 marca 2014

Przepis na waniliowe bądź migdałowe babeczki

Babeczki waniliowe/migdałowe

Potrzebne składniki: 
220 g mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 kostki margaryny do pieczenia
220 g cukru
2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
3 jajka
100 ml mleka
do dekoracji: śmietana kremówka, cukrowe perełki

Sposób przygotowania:

Przesiewamy mąkę, następnie łączymy ją z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli.
Miksujemy margarynę z cukrem na gładką masę. Następnie dodajemy ekstrakt waniliowy w moim przypadku był to ekstrakt migdałowy i po jednym jajku,całość miksujemy.
Do masy, dodajemy suche składniki i mleko. Całość mieszamy drewnianą łyżką.
Masę przekładamy do naszych foremek.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni, przez 20 minut.

SMACZNEGO ! :)





3 komentarze: